JAUH MERANTAU

Salam buat kekasih ..ops… pengunjung blog JM. Begitu lama aku tidak mencemar duli (hahahaha) di sini, Bukan takde cerita tapi terlampau lah malas + sibuk = no entri baru. Malahan banyak...

Salam buat kawan2 yang terkadang menjenguk blog saya ni. Memang agak lama tak update kerana sibuk. Nanti kalau masa mengizinkan, akan saya post lagi cerita jalan2 saya.   Much love…

Moscow, Ahad 09 Julai 2017. Good Morning Moscovites! Доброе утро (Dobroye utro). Terbangun sekitar 3.30am sebelum “wake-up” call untuk solat Subuh. Ku selak curtain, silau mata terpanah matahari. Aduhai! terlupa diri...

Tanggal 07 Julai 2017 bersamaan hari Jumaat, kami peserta Group Perjalanan Berkumpulan POTO tujuan Moscow – Helsinki berkumpul di KLIA Aras 5 Kaunter F12 untuk tujuan check-in in group dan penyerahan...

Rabu, 10 May 2017. Aku selamat mendarat di Oslo Gardaemon Airport sekitar 1:30PM. setelah selesai berurusan di imigrasi, aku terus ke ruang bagasi untuk mendapatkan beg. Ini telah ku ceritakan di...

Misi kembara duniaku bersambung lagi bagi tahun 2017. Meski pun sebenarnya aku sedang menanti jawapan  “rayuan” untuk misi kembara yang lebih besar dan bermakna. Namun, perjalanan ku merentasi dua benua (Asia...

Hari yang dinanti-nanti berbulan lamanya akhirnya tiba. Perjalanan ku bermula pada 09 May, dari Kota Kinabalu —-> KLIA (transit) —> Heathrow (transit) —> Oslo. Bermakna, dua hari masa ku hanya di...

Aku touchdown di airport Heathrow pada 10hb May. Namun buat semantara, ia hanya transit kerana tujuan utama ku pada kembara kali ini adalah Norway. Aku punya motto travel. yang kutiru dari...

Subuh ini, sementara menunggu untuk bangun sahur, aku jadi kefikiran. Macam-macam. Hati tiba-tiba jadi sayu dan pingin terbang ke mana saja. Mencari damai di hati. Seandainya aku punya sayap! Aku akan...

10 hari saya berada di bumi Norway dan cuba menjelajah sebanyak mungkin yang termampu. Sememangnya lah teramat singkat! Namun saya usahakan yang terbaik kerana Norway ini adalah bumi yang terlalu indah,...