JAUH MERANTAU

Monthly Archives: August 2018

Salam Eid-Adha kepada seluruh keluarga dan rakan seagama terutama sekali kepada hamba Allah yang sedang mengerjakan ibadat HAJI pada tahun ini. Semoga mendaoat Haji yang mabrur dan dilimpahi rahmat sepanjang kehidupan ini. Maaf agak terlambat menyampaikan ucapan lewat blog ini. Yang pasti, rakan yang ada di phonebook saya dan juga kelab WhatsApp – dari awal sudah berbalas-balas ucapan. Alhamdulilah dengan gadget dan aplikasi yang berjasa “connecting people” walau di manapun berada. Semua… Read More

Salam buat kekasih ..ops… pengunjung blog JM. Begitu lama aku tidak mencemar duli (hahahaha) di sini, Bukan takde cerita tapi terlampau lah malas + sibuk = no entri baru. Malahan banyak travel story yang aku janji nak updates pun tidak terlaksana. Maafkan hamba ya. Tapi memang pun, tahun ini, perjalananku terbatas tidak seperti tahun2 lalu yang terkadang dalam setahun 3-4 kali merantau jauh. Selain tak cukup duit; masa juga jadi penghalang. Bermula… Read More